ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

05.10.2020

3 PUANI TUTAN ELDİVENLER

     2 haftalık aradan sonra 4'üncü haftada kendi sahamızdaydık. 

      Rakip, 3 hafta sonunda 1 puanla 17'nci sırada olan Menemenspor'du. 

      Bu sezona, önceki sezonun usta ayaklarını gönderip, gençleşerek giren bir Menemenspor vardı.  

      Teknik Direktör Cenk Laleci, 22 yaş ve altı 13 oyuncuyu kadroya katmıştı.  

      Menemenspor; hızlı oynayan takımlara karşı daha etkili oynarken, ayağında top gezdiren takımlara karşı oyundan düşüyor, bireysel futbol ve kenardan oyunla gol pozisyonu buluyor, takım oyunu disiplininden uzak görüntü veriyordu. Kaleci Selmani'yle, David Domgjoni-Furkan Bayır-Yusuf Talum üçlüsü arasında, uyum sorunu vardı ve takımın jokeri olan Sikiru Olatunbosun, cezalıydı. 

      Cenk Laleci, 1 puanda kalan kadroda, biri zorunlu olmak üzere toplam 6 değişiklik yapmıştı. Yenilenen kadroyla da oyun sistemini, 4-1-4-1'e döndürmüştü. 

      Mesut Dilsöz, gördüğümüz kadarıyla aynı inat ve aynı oyun anlayışında, devam edecekti.  

      Menemenspor 6'lı atak ve 6'lı savunma yaparak, maça başladı. Kenarları ve uzun topları kullanarak etkili oldu. Dar alanda çalım atarak, ceza yayı önünde ve içinde, şut pozisyonları buldu. 

      Balıkesirspor, oyun kuramadı ve baskı yedi. Buna karşılık boşlukları ve kaptığı topları iyi kullanarak, rakip savunma gerisine attığı isabetli şutları Ezeh'le buluşturdu ama Ezeh, hem bize hem takıma hem de kendisine eziyet etti. 

      Meşin yuvarlak, hangi kaleye girsem şeklinde gidip gelirken, gol atamayan Ezeh'le 14'üncü dakikada penaltı kazanan taraf Balkes oldu ve Mrsic'in atacağı köşeyi belli ederek kullandığı topla, 1-0 öne geçti. 

      6 dakika sonrasında, Menemenspor'un golü geldi, 1-1. Kullandığı uzun topla, Balkesi ceza sahasında az adamla ve dengesiz yakaladı. 

      Kalan dakikalarda Balkes Ezeh'le, Menemenspor da 6 kişiyle bulduğu pozisyonları, gole çeviremedi. 

      İkinci yarıda akıllanmış Balıkesirspor görmeye başladık. Oyunu yavaşlattı, orta alanda çoğaldı ve alan-adam savunmasına döndü. Buna rağmen yakın düşen topların çoğunu, rakibe verdi.  

      Cenk Laleci 2'nci bölgede daha diri kalmak için 55'de başladığı değişikliklere, forvet hattıyla devam etti, 3-5-2'ye döndü. 

      Mesut Dilsöz, bu dakikalarda ayağında top saklayan, dikine gidebilen ve adam geçebilen Bilalli'yi oyuna sokmasının karşılığını 2'nci penaltıyla aldı. Dakika 78, Mrsic, kendisinin ve takımının ikinci golünü attı, 2-1. 

      Geriye düşen Menemenspor, 5 oyuncu değişiklik hakkını da kullanarak doldur-boşalta başladı. Balkes geriye çekilse de boşluk vermedi ama penaltı yaptırdı. 

      5 dakikalık uzatmanın 90+3'üncü dakikasında kazanılan penaltı, oyunun durması nedeniyle 90+5'de kullanıldı ve Kaleci Atilla tecrübesini konuşturarak, penaltıdan gole izin vermedi. 

      90+7'de biten karşılaşmada 3 puanı tutan eldivenler; Balıkesirspor'u, kendine getirdi. 

      Milli maç arasına 6 puanla girilmesi ve kulüp yönetimi tarafından transfer tahtasının açılarak 8 futbolcunun takıma katılması, Balıkesirspor için yeni bir beyaz sayfa olacaktır.      

      Bu arada transfer yasağının kalkması için imza veren eski oyuncularımıza, menajerlerine ve ailelerine teşekkür etmek gerekiyor.        

      Gol atıp yemeyen, yediği golü çıkartan, fazlasını atan, maddi sorunlarını çözmüş, puan silme cezası almayan, transfer yasağı olmayan, şirketleşen ve kurumsallaşan, Balıkesirspor görmek istiyoruz. 

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar. 


Bu yazı 426 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans