ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

13.10.2020

CÜRET

14 Ağustos 2001 yılında kurulan AKP %34.42 oy, 365 mv ile iktidar olduğunda AKP genel başkanı, almış olduğu hapis cezası nedeniyle mv seçilemediği için başbakan olamıyordu.
"Demokrasi bir araçtır, istediğim yerde biner, istediğim yerde inerim" diyen AKP genel başkanına yapılan bu "demokrasi ayıbını" içine sindiremeyen Deniz Baykal'ın desteği ile anayasanın ilgili hükmü değiştirilip, Siirt seçimlerini iptal ettirerek, AKP genel başkanını mv seçtirilip ardından Abdullah Gül'e emanet edilen başbakanlığı geri almıştı. (yıllar sonra Abdullah Gül gibi birinin dostumuz olacağını o günlerde hiç birimiz tahmin bile edemezdik!)
Deniz Baykal o günlerde kendisine karşı çıkan kurmaylarına; "bunların kadroları yok, zaten en fazla 6 ay sonra dağılıp gidecekler" demişti. Kadrolarının olmadığı doğruydu ama dağılıp gidecekleri çok yanlış bir öngörüydü, bugün yaşadıklarımıza mal olan...
Bu 18 yıllık iktidar sürecinde çok şey değişti, dönüştürüldü, çoğuna tepki gösterdik, öfkelendik, üzüldük, çok haksızlıklar, adeletsizlikler, acılar yaşadık ama bu son entarili başhekim yardımcısı sözde hekimin çok eşliliği savunan, zafer kazanmış komutan edasındaki cüretkar videosu kadar yerle bir etmemişti beni.
Altımızdan zeminin kaydığını hissediyorum ne zamandan beri elbette ama bu kez geç kalındığını hissettim içimdeki suçluluk duygusu ile. Refik Saydam gibi bir değeri yetiştirmiş GATA, bundan 122 yıl önce dahi böylesine ele geçirilememiş, yobazlara teslim olmamış ama bugün ismi değiştirilmiş, üzerinde enterasi ile bir soytarı oraya başhekim yardımcısı olabilmiş!!!
Tesettür 5 yaşına inmiş, kuran kurslarında "kuran öğretisi" adı altında laiklik ve Cumhuriyet karşıtı eğitimler yapılırken görmezden gelmişiz.
Camiler yaz okuluna dönüştürülürken bazı belediyelerimizin bir kaç pilot uygulama dışında pek bir şey yapmadığını biliyoruz...
O, merdiven altı kuran kurslarında, tarikat yuvalarında yetiştirilen çocuklar bugün, yargıç, Savcı, hakim ve hekim oldular.
Demokrasi anlayışımız seçimden seçime oy vermekten öteye gidemedi, bazen onu da vermedik!
Artık sırası geldiğince okullarda kız ve erkek öğrencilerin ayrı eğitim görmelerini, toplu ulaşımda kadın erkek ayrı seyahat etme gibi uygulamaları da bekleyebiliriz., "Du bakali"
Tirübünden izlemeye devam, aydını, siyaset bilimcisi, bilim adamı, Atatürkçüler, yurtseverler hep birlikte, akıl sağlığımızın yerinde olduğuna şükrederek...
Bekledim, ana muhalefet gök kubbeyi yıkar diye kaçıncı kez ama o da çok meşgul bu günlerde, "Dost" ziyaretleriyle... Sırada Babacan vardı, onu da ziyaret etti, hem çok zaman geçmedi kahvehanelerde kağıt oynamanın yasaklanması üzerine bulduğu dahiyane fikrini açıklayalı...

Bu yazı 506 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans