ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

10.12.2020

65 YAŞ ÜSTÜ

Sekiz dokuz aydır ne çok söz konusu olduk. Kıymete mi bindik, ya da yaşlılığımızı hatırlatarak bu gurubun moralini mi bozmak istiyorlar anlıyamıyoruz. Ben birinci söylemi doğrulamak istiyorum. Genelde törelerimiz yaşlılara saygılı, onları koruyan ve kollayan bir anlayıştadır.
Tüm dünyayı kasıp-kavuran korona salgını, covid 19 veya pandemi adlı bu salgından korunmak herkesin en önemli sorunudur. İnsanlar bir taraftan zorunlu gereksinmeleri için çabalarken, bir taraftan da hastalığa yakalanmamak için mücadele ediyorlar.
65 yaş üstü çalışmayan, çoğu emekli kişilerdir. Bu gurubun içinde emekli, yaşlılık, malullük veya herhangi bir aylık geliri olmayanlar derhal belirlenmeli ve anayasamıza göre sosyal devlet görevini yapmalıdır.
Benim ülkemde kimse aç açık kalmamalıdır.
Yaz ayları sonrası salgının şartları ağırlaştı. Hasta sayısı da ölümler de gittikçe arttı. Biz 65 yaş üstü kendi olağanüstü önlemlerimizi alırken, bir taraftan da hükümet edenlerin neyi nasıl yaptığını takip ediyoruz.
Haberleri dikkatle izliyoruz.
Cumhurbaşkanı R. T. Erdoğan son bakanlar kurulu toplantısından sonra korona salgını ile ilgili alınan kararları, bizzat kendisi açıkladı. Biz de, ne gibi yeni önlemler var, kısıtlamalar var mı diye dikkatle izledik. Salgının hızla yayılması yeni önlemleri zorunlu kılmıştır.
Halk olarak biz, sizin ve bakanlarınızın görüşmelerden sonra neleri sınırladığınızı, ne gibi kısıtlamalar getirdiğinizi ve ne gibi önlemler aldığınızı merak ediyor, televizyonların haber saatini bekliyorduk.
Açıklamaların ilk bölümü salgınla ilgili durum değerlendirmesi, sonra da önlemler ve önerileriniz ile ilgiliydi. Bunları yeterli bulmamakla birlikte, ikinci bölümü tamamen muhalefet partilerine ayırmanız hayal kırıklığına neden olmuştur. İktidarda siz varsınız, hükmeden sizsiniz, sorumlu olan da sizsiniz. Ülkenin işlerini sevk ve idare eden sizsiniz.
Muhalefet değil ki. İktidarda, sorumlu makamda CHP yok, siz varsınız.
****
Biz sizden, korona salgınına karşı 65 yaş üstü insanlara sadece ‘'evde kal'' demenin yeterli olmadığını bilmenizi istiyoruz.
Biz sizden, 65 yaş üstü insanların kısıtlı yaşamın getirdiği sosyal ve psikolojik sorunlarının da olabileceğini bilmenizi istiyoruz.
Biz sizden, saygı ve koruma bekliyoruz.
Biz sizden, bir an önce aşıya ulaşmanızı ve 65 yaş üstü gurubu öncelikli aşı vurulacaklar içine almanızı bekliyoruz.
Biz sizden, 65 yaş üzerindeki muhtaç insanlardan bir tekini bile atlamadan sosyal devletin şefkatli desteğini bekliyoruz.
Biz sizden, resmi ve özel tüm yaşlılar bakımevlerindeki bakıma muhtaç kişilere destek vermenizi bekliyoruz.

****
Ayrıca ;
Biz sizden, yirmi yaş altındaki gençlerin eğitimle ilgili sorunlarını çözmenizi bekliyoruz. İşsizlik sorunlarını gidermenizi bekliyoruz.
Pahallılığı önlemenizi bekliyoruz. Ekonomik hayatın canlanmasını sağlayacak önlemler almanızı bekliyoruz. Dünya milletleri arasında saygınlığımızın daha da artmasını bekliyoruz. Biz sizden adaletli bir devlet düzeni sağlamanızı bekliyoruz. Biz sizden, her şeyi isteme hakkına sahibiz. Çünkü yönetme yetkisi sizde.

Çünkü biz vatandaşız. Bunları istemek bizim vatandaşlık hakkımızdır.
Gün korona virüsle mücadele günüdür. Muhalefetle siyasi rekabet günü değildir.
Herkese sağlık dileklerimi iletiyorum…Saygılarımla….

Bu yazı 556 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans