ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

06.02.2021

HANGİ TAKTİK ?

KRAMPON (Mete Kozdağ)

 

      20'nci haftaya geldik. Rakip, Akhisarspor.

      Yeşil-Siyahlılar, 2'nci teknik direktörle devam ediyor.

      Ara transferde 9 oyuncuyu gönderip saymakla bitmeyecek 28 oyuncuyu kadrosuna kattı. 

      Neredeyse tamamıyla yenilenen Akhisarspor, sezonun ikinci yarısının ilk 2 karşılaşmasından 6 puan çıkardı. 4 gol atarken, gol yemedi.

      Akhisarspor'un 2 haftalık futboluna bakalım ...

- Tuzlaspor'u deplasmanda 3-0 yenerken, rakibini hata yapmadan karşıladı, yakın durdu, temaslı oynadı, alan daralttı ve de görerek oynayınca, sahadan silerek, farka gitti.

- Bandırmaspor'u kendi evinde 1-0 yenerken, önceki haftada oynadıkları iyi futbolla aldıkları 3 puan, iki takımın da maça; birbirlerini oynatmama üzerine kurulu taktikle başladı. Bandırmaspor, ikinci yarıda rakip alanda oynamasına rağmen, Akhisar savunmasında boşluk yaratamadı. Maç, ‘gol atamayana güzel gol atarlar' sözüne uyan Akhisarspor'un golüyle bitti. Oynayan tüm futbolcularda, sezon başında görülen; uyum sorunu yaşıyor havası vardı.

      Mesut Dilsöz hoca bu karşılaşmada kaleyi, Milan Lukac'a teslim eder.

      Balıkesirspor'a gelirsek ...

      Kırmızı-Beyazlılar, 3'üncü teknik direktörle devam ediyor.

      Ara transferde 8 oyuncuyu gönderip saymakla bitmeyecek 18 oyuncuyu kadrosuna kattı. 

      Rakibi kadar transfer yapamasa da kısmen yenilenen Balıkesirspor, sezonun ikinci yarısının ilk 2 karşılaşmasından, sıfır çekti. 3 gol yerken, gol atamadı.

      Balıkesirspor'un 2 haftalık futboluna bakalım ...

- Giresunspor'a deplasmanda 1-0 yenilirken, takım boyunu kısa tuttu, yakın oynadı, oyunu yavaşlattı, soldan gelen ataklarda geç kalsa da zamanında kademe oluşturdu. Futbol şansı da yanındaydı. Öne çıkarak oynadığı dakikalarda üçüncü bölgede etkili olamadı, çok fazla ofsaytta kaldı. Gol bulamayan Giresunspor'un 80 sonrasında başlayan havadan oyunun da gözlerimiz, Abraham'ın oyuna girdiğini görmek istedi ama Cihat hoca, Muhammed ve Doğa'yı tercih etti. Bu tercihler doğru olmakla beraber, savunmayı takviye etmek için takımın en uzun boylusunu kenarda bırakması; 88'deki kafa golünü, kalemizde görmemize neden oldu. 

- Tuzlaspor'a evinde 2-0 mağlup olurken hem kenardan hem de dikine gelen rakibine karşı başarılı olamadı. Uzun ve yüksek toplarla oynadı ama pivot görevi yapacak oyuncu yoktu. Şut atmaktan korktu. Duran toplardan hiç faydalanamadı. Hasan ve Enes, defansif futbolda yoktu. Taşkın'la beraber Abraham da oyuna girseydi rakip ceza sahasına atılan toplarda hava üstünlüğü sağlanırdı. Yedek bekleyen oyuncu seçimleri ve Cumali-Serdar değişikliği, hatalıydı. Yeni ve eski transferlerin beraberliği yaraya merhem olmadı. Sonrasında Cihat gitti, Yusuf geldi.

      Yeni Teknik Direktör Yusuf şimşek, yeni transferler ve eski oyuncular; hangi taktikle oynamalı?

      Taktik maktik yok, bam-bam-bam' dediğinizi duydum.

      Haklısınız !

      Balıkesirspor da Mrsic, sakat.

      07 Şubat Pazar günü, saat 19.00'da Balıkesir Atatürk Stadyumu'nda oynayacak müsabakanın hakemi, İzmir Bölgesinden Kutluhan Bilgiç. Yardımcıları Burak Cansız ve Mert Bulut. 4. Hakem Furkan Bakan.  

      Meteoroloji'den hava tahmini; maç saatinde bulutlu, sıcaklık 16-17 derece.

      Gol atıp yemeyen, yediği golü çıkartan, fazlasını atan, maddi sorunlarını çözmüş, puan silme cezası almayan, transfer yasağı olmayan, şirketleşen ve kurumsallaşan Balıkesirspor görmek istiyoruz. 

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar. 


Bu yazı 387 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans