ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

KADIN BEDENİ BİR META DEĞİLDİR

HABER: C.SAFFET YILMAZ

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde yerel olarak yayınlanan,”gercekbandirma.com” isimli internet haber sitesinde yayınlanan “Süt ve Süt Ürünlerinde Artış” başlıklı haberde,yarı açık bir kadın fotoğrafının görsel bir obje olarak kullanılması kadın örgütleri tarafından protesto edildi.Bandırma Emekçi Kadın Platformu dönem sözcüsü İpek Çetinkuş, “GERÇEK” isimi ile internet haberciliği yapan gazetede kullanılan kadın fotoğrafına tepki göstererek; Olayı kınadı. “Kadın bedenini tüketim amaçlı reklamlarınızda kullanamazsınız” diyen Çetinkuş,anneliğin ve kadının aşağıladığına dikkat çekerek  kadın bedenini arsızca haber görseli yapılarak daha çok okunmasının amaçlandığına dikkat çekti.

 İpek Çetinkuş “GERÇEK” adlı internet gazetesinin olunmaması için bir kampanya başlattıklarına vurgu yaparak açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü.


 

 “İçinde bulunduğumuz günlerde kadın olarak bedenimiz ve kimliğimize sahip çıkma adına yaptığımız mücadelemiz de bir adım atıyoruz biz adım attıkça saldırı daha fazla artıyor.
Müftüler kadın bedeni üzerinden fetva veriyor. Meclis küçük yaşta ki çocuğa kadın oldu kimliği vermek istiyor,
Adının önüne profesör titrini koyarak sapkın düşüncelerini Türkçe olmayan cümleler ile gizleyen üniversite hocaları kız çocuklarımıza “rejenerasyonu muhteşem” diyerek aklı sıra halk dilinde “körpe ” diye söylenen sözü cümlelerin arasında saklayarak 12-17 yaşın annelik ve kadınlık için en uygun yaş olduğunu ifade edip sapkınlığını gizliyor,
Şehrimizin bu gazetesi de kendince bir haber yapıp okunma oranını arttırabilmek için en kutsal meslek olan “Analığı” bu görsel ile aşağılayıp kadın bedenini arsızca haberinin görseli yapıp okunmasını sağlamaya çalışıyor.

Artık bir yerlerde durmanız gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Kadın bedenini tüketim amaçlı reklamlarınız da kullanamazsınız. Bunları aklınıza not edin. Kadın sadece cinsel arzularınızı giderecek , seks yapmaktan öte vasfı ve kimliği olmayan saçı uzun aklı kısa yaratıklar değildir. Bu zihniyet ile mücadelemiz yüzyıllardır var ve var olmaya devam edecek.” (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans