ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

FATURA SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÜKLENİYOR

Balıkesir Tabip Odası  ''Üç maskenin dağıtımını ve organizasyonunu beceremeyenler,zamanında ve yeterince aşı sağlayamayanlar,kısa zaman içinde hrerşeyi, sağlık çalışanlarından bekliyor'' dedi.


Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Balıkesir Aile Sağlığı Elemanları Derneği, 1.Basamak Birlik ve Dayanışma Sendikası'nın da katkıda bulunduğu  açıklamada ''Yaz aylarından itibaren söyledik. Basın açıklaması yaptık. İlgililerle görüştük,önerilerimizi bizzat sunduk.Pandemi nedeni ile yeterli Mevsimsel Grip aşısı ve Zatürre aşsıı sağlanmalı ve Ekim-Kasım aylarında uygulanmalı dedik.Ancak ülkemizde 65 yaş üstü ve Kronik hastalığı olan 15-20 milyon kişi varken 1,5 milyon Mevsimsel Grip aşısı sağlandı ve Aralık ayından itibaren yapılmaya başlandı.
Yine Pnömokok (Zatürre aşıları zamanında ve yeterli lojistiği sağlanamadığından) şu anda çocuklara yapılmasında bile sıkıntıya düşüldü.65 yaş üstü ve kronik hastalara aşı için listeler oluşturulmaya ve aşı yapılamamaya devam etmektedir.

Yine çocuklara yapılan  Kızamık aşılarında sıkıntı yaşanmakta,ve Suçiçeği aşısı aylardık yok

Tüm bunların üzerine okul aşıları eklenmiş, ayrıca eczanelerden grip aşısı dağıtımında ve yapımında geç kalındığından bunlar da yine Aile Sağlığı Merkezlerine yükleneceği açıklanmıştır.
Bir de buna yapılmasına başlanacak Covid-19 aşılarının getireceği yükü eklerseniz, altından kalkılmaz bir hal alacağını söylemek için kahin olmaya gerek yoktur.

Fatura sağlık çalışanlarına yükleniyor

İzinleri yasaklanan, esnek çalışma sistemi uygulanmayan, her türlü özveri ile çalışan, adeta “ulufe”  gibi ek ödemeleri “şarta bağlanan” bu dönemde tüm yükü çeken sağlık çalışanlarına bir de kendi beceriksizliklerinin ve organizasyon hatalarının faturası yüklenmektedir.
Yeterli eleman sağlanmadan ve ancak rutin yapılan aşıların muhafazası için soğuk zincir altyapısı olan ve ek önlemler almadan ”ben yaptım oldu” mantığı ile  dayatmalar yapılmaktadır. İşin traji-komik yanı ise lojistiği yeterince sağlanmayan   aşıların yapılmamasından dolayı sağlık çalışanlarından bilgi istenmektedir.
Pandemi sürecinin hassasiyeti ve kısa dönemde yapılacak iş ve işlemler için ilgilileri akıl ve bilim çerçevesinde kararlar alarak eyleme dönüştürülmesini talep ediyoruz.'' (www.yenihabergazetesi.net)
 
 
 
 

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans