ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

BAŞKAN TIKIZ'DAN ULUSAL SÜT KONSEYİNE TEPKİ

Gelecek Partisi Balıkesir İl Başkanı Mehmet Tıkız, Ulusal Süt Konseyinin 1 Ocak-31 Nisan 2021 tarihleri arasında çig süt fiyatına yaptığı 50 kuruşluk zammı eleştirdi.

Ulusal Süt Konseyinin açıklamasına göre 1 Ocak-31 Nisan 2021 tarihleri arasında çiğ sütün litre fiyatı 2 lira 80 kuruş olarak belirlendi. Ayrıca 2020 Ekim, Kasım ve Aralık ayları ile, 2021 Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarına ait çiğ süt destekleme priminin litre başına 30 kuruş olarak belirlendiği açıklandı.

"ÜRETİCİLER ARTAN YEM FİYATLARININ ALTINDA EZİLİYOR"
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gelecek Partisi Balıkesir İl Başkanı Mehmet Tıkız, toplam süt üretiminde Türkiye'de 5.sırada bulunan Balıkesir'de süt üreticisinin yem fiyatlarındaki artış nedeniyle hala zararına satış yaptığını belirtti.
Tıkız;" Türkiye'de süt üretiminde yaklaşık yüzde 26'lık bir payı olan Balıkesir'imizde süt üreticileri gelen 50 kuruş ve 30 kuruşluk destekleme priminin karşısında artan yem fiyatları göz önüne alındığında eziliyorlar. Bir çok süt üreticisi masraflarını karşılayamadığı için hayvanlarını satmak zorunda kalıyor. Bu gelişmeler karşısında süt üreticilerimiz için derhal bir düzenleme yapılmalı ve desteklemeler arttırılmalıdır. Böyle giderse ülkemizde süt üretici kalmadığı gibi hayvancılık da yok olacaktır. Ulusal Süt
Konseyinin yaptığı zam fiyatları maalesef üreticinin yüzünü güldürmemektedir. Hem üreticiyi hem de vatandaşı mağdur etmeyecek şekilde bir düzenleme yapılması şarttır." dedi.(www.yenihabergazetesi.net)

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans