ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

MATEMATİKÇİ DEDEKTİFLER İŞ BAŞINDA

Mehmet Ahmet Genç Ortaokulu, öğrencilerin okulda olmadığı dönemde de çalışmalarına devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi olarak bir parçası olduğu,  Avrupa'daki okulların ortaklaşa çalışmalar yapması için kurulan eTwinning platformu aracılığı ile projeler yürüten okul hem öğretmenleri hem öğrencileri ile çalışıyor. 

2020-2021 Eğitim Öğretim yılında an itibariyle Avrupa'da 216 bin okulun aktif olduğu bu sistemde öğretmenlerin öncülüğünde hazırlanan projeler ile öğrenciler farklı okullardan ve farklı ülkelerden arkadaşları ile tanışıp çalışmalar yapabiliyor. Böylece okul dersleriyle uyumlu olarak yeni kültürler tanıyabiliyorlar. 

Matematik öğretmeni Filiz İşlek'in rehberliğinde yürütülen “MATEMATİKÇİ DEDEKTİFLER” adlı projenin amacı geçmişten günümüze matematik biliminin gündelik yaşamda nasıl kullanıldığını ve diğer bilimlerle nasıl bir ilişkisi olduğunu öğrencilerin keşfederek anlaması amacıyla oluşturulan proje ekibinde 5. Sınıflardan 8 öğrenci görev alıyor. Aralık ayında başlayan projede, Türkiye'nin farklı illerinden 9 okul ve Azerbaycan'dan 1 okulun yer aldığı proje Mayıs ayında sona erecek. (www.yenihabergazetesi.net)







Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans