ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Sefer Levent: “Yazılarımı vatandaşın gündemi belirliyor”

HÜRRİYET Gazetesi Ekonomi Müdürü Sefer Levent ile Erdek'te buluştuk. O dönemlerde ismi Kemal Pireci Lisesi olan Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı Özel Lisesi'nde, Türkçe-Edebiyat derslerine girdiğim Levent ile "Kurbağalıdere"de hoş bir söyleşi yaptık.

Levent'e, önce Bandırma Kemal Pireci Lisesi'nde okuduğu dönemde, gazetecilik yapma gibi bir hedefi olup olmadığını sorduğumda, "Hayır, o yıllarda aklımdan gazeteci olmak geçmiyordu. Uluslararası ilişkiler veya hukuk öğrenimi görmeyi düşünüyordum. Ancak gazeteci oldum. İşimi çok severek yapıyorum. İyi ki gazeteci olmuşum" yanıtını alıyorum.

GAZETECİLİKTE BRANŞLAŞMA ÇOK ÖNEMLİ

Levent'e, gazetecilikte branşlaşmanın önemi hakkında düşüncelerini sorduğumda şu değerlendirmede bulunuyor:

"Gazeteci olmak istediklerini belirten gençlerle zaman zaman sohbet ederken, onlara, 'Başkalarından farklı yerlere koşun' diyorum. Tabii ki gazetecilikte branşlaşma çok önemli. Örneğin ben 25 yıldır ekonomi gazeteciliği yapıyorum. Yine son dönemlerde ekonomi gazeteciliğinin yanı sıra dış haberler, eğitim gibi alanlar da çok önem kazandı. Tabii ki, siyaset gazeteciliği zaten belli başlı önemli bir konu ve uzmanlık gerektiriyor. Tarım gazeteciliği de çok önemli. Bu görevi  en iyi şekilde yerine getirenlerin başında Dünya Gazetesi yazarı Ali Ekber Yıldırım geliyor. Ülkemiz tarımına büyük katkılar sağlayan bu ağabeyimle birlikte bir dönem aynı çatı altında da görev yapmıştık."

TÜKETİM TOPLUMU OLDUK

Ülkemizin "tüketim toplumu" durumuna geldiğine işaret eden Sefer Levent, daha çok üretmemiz gerektiğinin altını özellikle çiziyor. İthalatımızın, ihracatımızdan daha çok olduğunu vurgulayan Levent, "Ülke kalkınmasında üretmek önemli bir yer tutuyor" diye konuşuyor.

YAZILARIMI VATANDAŞIN GÜNDEMİ BELİRLİYOR

Sefer Levent, HÜRRİYET Gazetesi'nde yazdığı köşe yazıları ve röportajları nasıl belirdiği konusundaki bir sorumu şöyle yanıtlıyor:

"Yazılarımı ben değil, vatandaşın ve ülkenin gündemi belirliyor. Vatandaşların cebine dokunan haberleri dile getiriyorum. Özellikle de gıda sahtekarlığını gündemde tutarak, vatandaşlarımızı uyarmaya çalışıyorum."

YAZILI BASIN HÂLÂ ÇOK ÖNEMLİ

Yazılı basının hâlâ önemini koruduğuna dikkati çeken Levent, şöyle konuşuyor:

"Öncelikle şunu belirtmekte yarar var. Gazete okurları yaşlanıyor, ölüyor. Tabii ki bu durum, tiraj kayıplarına da yol açıyor. Şimdi sosyal medyada birçok haber var. Ancak bu haberler ne yazık ki güvenilir değil. Oysa haber, güvenilir olmalı. Eskiden, internetten haber okunurdu ama şimdi o da azaldı, hemen hemen hiç okunmuyor. Video haberciliği öne çıkmaya başladı. Ancak yine de haberi yazılı basında çalışan gazeteciler yapıyor. Hatta birçok televizyon haber programları, yazılı basında çalışan gazetecilerin yaptıkları haberleri, ana gündemlerine alırken ne yazık ki, haberi üretenlerin imzalarına bile vermiyorlar."

KİTAP YAZACAĞIM

Önümüzdeki dönemde hedefinin kitap yazmak olduğunu belirten Levent, "Hedefimde çeşitli konularda kitaplar yazmak var. Bunların başında, 'gıda sahtekarlığı' konusu geliyor" dedi.

BANDIRMA'DAN HİÇ KOPMADIM

İlkokulu Bandırma Evyapan İlkokulu, ortaokulu ise Bandırma Kemal Pireci Lisesi'nde okuyan Sefer Levent, çok sevdiği Bandırma'dan hiç kopmadığını özellikle belirtiyor. 

Bandırma Kemal Pireci Lisesi'nde(Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı Özel Lisesi) okuduğu yıllardan gelen çok iyi arkadaşları olduğuna işaret eden Levent, "O yıllarda hepimiz çok kaliteli eğitim-öğretim gördük. O yıllardan en az 100 arkadaşımız bugün önemli mesleklerde başarıyla görev yapıyor" diye konuşuyor.

ERDEK'İ ÇOK SEVİYORUM

Son iki yıldır yaz tatillerini Erdek'te geçirdiğini vurgulayan Sefer Levent, şunları aktarıyor:

"Erdek'i çok seviyorum. Denizin kendi kendisini temizlemesi ve hükümetin de aldığı önlemler sayesinde müsilaj da artık kalmadı. Deniz pırıl pırıl. Ancak Erdek turizmi yıllardan hep aynı. Erdek'in, turizm sezonunun kısa olduğu bahanesine sığınmadan artık kendini yenilemesi gerekiyor. Son aylarda görülen bir olumsuzluk da altyapının turizm sezonu içinde yapılmaya çalışılması. Balıkesir Büyükşehir'in yeni kanalizasyon ve altyapı, doğalgaz getirme çalışmaları nedeniyle her yer kazıldı. Oysa bu işin daha sağlıklı bir planlaması olmalı. Bu çalışmalar, turizm sezonu bittikten sonra yapılmalı. Toz-toprak içinde, bozuk yollar arasında turizm olmaz."

SEFER LEVENT KİMDİR?

Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Sefer Levent, 1974 yılında, Balıkesir'de doğdu. 

Bandırma Evyapan İlkokulu ve Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı Özel Lisesi(KEV)'den mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nü, 1995 yılında bitirdi.

2012 yılından bu yana Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürlüğü ve köşe yazarlığı görevini yürüten Levent, gazeteciliğe 1995 yılında, ekonomi gazetesi "GLOBAL"de başladı. Daha sonra "RADİKAL" gazetesinde finans muhabirliği, "POSTA" gazetesinde ise ekonomi servisi müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ardından yazı işleri müdürü olarak ekonomi gazetesi "REFERANS"a geçen Levent, bu gazetenin "genel koordinatörlük" görevine yükseldi ve ayrıca köşe yazıları da kaleme aldı. "Tabloid"e dönüşen RADİKAL Gazetesi'nde de "ekonomi koordinatörü" olarak görevini sürdüren Levent, Hürriyet Gazetesi'ndeki "Ekonomi Müdürlüğü" görevinin yanı sıra 2016-2020 yılları arasında, "HÜRRİYET İK" gazetesinin yayın yönetmenliği görevini de yürüttü. CNN TÜRK'te yayınlanan "Parametre" programında da yorumcu olarak yer aldı.

İngilizce bilen Sefer Levent'in, özelleştirme ihalelerinin yanı sıra pek çok sektörle ilgili araştırma yazıları yayınlandı. Şirket satışları, yatırımlar, tüketici alışkanlıkları, gıda terörü, dolandırıcılıktan korunma konularında vatandaşı bilinçlendirmeyi, bilgilendirmeyi hedefleyen analiz ve köşe yazılarına imza atan Sefer Levent, HÜRRİYET Gazetesi'nde, cumartesi günleri yayınlanan "Vatandaşın Ekonomisi" köşesinin de yazarıdır.

Levent, evli ve iki çocuk babasıdır. (ÖNDER BALIKÇI/www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans