ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

KYZİKOS KAZILARI SÜRÜYOR

Erdek'in Düzler bölgesinde yer alan Kyzikos ören yerindeki kazılar sürüyor.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Sanat Tarihi bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nurettin Koçhan'ın başkanlığındaki ekip tarafından, 15 Haziran 2021'de başlayan kazılar, artık bir yıl boyunca sürecek. Kazılar, ağırlıklı olarak Hadrianus Tapınağı'na yönelik sürdürülüyor.

BAYRAMDA ÖREN YERİNE BÜYÜK İLGİ

“Dünyanın Sekizinci Harikası” olarak bilinen Hadrianus Tapınağı'nın da yer aldığı Kyzikos ören yerini, geride bıraktığımız Kurban Bayramı'nda çok sayıda vatandaşın ziyaret ederek, kazı heyeti başkanı Prof. Dr. Nurettin Koçhan ve ekibinden bilgi aldıkları öğrenildi. Bayram süresince her gün, ağırlığı Balıkesir ilinin dışından olmak üzere 300'e yakın aracın, Kyzikos'a geldiği bilgisine ulaşıldı.

VALİNİN DE ZİYARET ETMESİ BEKLENİYOR

Bu arada, Balıkesir bölgesindeki arkeolojik kazılara büyük destek verirken, Kyzikos'a da özel bir önem gösteren Balıkesir Valisi Hasan Şıldak'ın, önümüzdeki günlerde bu ören yerine bir ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor.

Vali Şıldak, geçtiğimiz günlerde, Bandırma sınırları içinde bulunan Daskyleion ile Edremit ilçesi sınırları içinde yer alan Antandros ören yerlerini de ziyaret etmişti. (ÖNDER BALIKÇI/www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans