ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

“YEŞİLE ÇEVİR” PROJESİ BURHANİYE’DE

Birleşmiş Milletler GEF-SGP Türkiye'nin desteği ile Eşpedal Derneği tarafından gerçekleştirilen 'Yeşile Çevir' projesi Burhaniye'de tamamlandı. Projenin finalinde Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler'de tandem model bisikletle pedal çevirerek projeye destek mesajı verdi.

Eşpedal Derneği'nin öncülüğünde gerçekleştirilen “Yeşil Pedallar Engelsiz Bisikletliler Kampı” Burhaniye'de son buldu. Burhaniye, Havran, Edremit'i kapsayan kampın finali Burhaniye Belediyesi önünde gerçekleşti.

Türkiye'nin farklı illerinden gelen 15 gören ve 15 görmeyenin bisikletle doğa turu yaptığı ve tabiatın herkes için erişilebilir olabileceğini gösteren Yeşil Pedallar Engelsiz Bisikletliler Kampı, 2 -11 Ağustos tarihleri arasında doğa, tarih/kültür turlarının yanı sıra çocuklara yönelik çeşitli aktivitelerin de yer aldığı atölyelerle gerçekleştirildi.

Tandem bisikletlerle gerçekleştirilecek olan ve pilot ve copilotların birlikte pedalladığı tur; Burhaniye, Edremit ve Havran'da bulunan çeşitli kamp alanlarındaki molalar sonrası Burhaniye'de Ayaklı mesire alanında kamp kuran etkinlik üyeleri daha sonra Burhaniye Belediyesi Engelli havuzunda eğlenceli bir gün geçirdi. Kamp sonrası Burhaniye Belediye hizmet binası önünde toplanan dernek üyelerini Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler karşıladı.

Engellilere yönelik projelerin Burhaniye kentinde gelişerek arttığını ifade eden Başkan Deveciler, Özellikle bisiklet yollarıyla fark yarattıklarını ifade etti. Engelli bireylerin toplumda yer alması için gerekli olan tüm çalışmaları yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Deveciler, parklara engelli çocuklar için salıncaklar, engellilerin kullanabileceği açık havuz ve diğer engelsiz hizmetlere önem verdiklerini belirtti. 

Daha sonra Başkan Deveciler çift kişilik binilen Tandem bisikletle arkasında görme engelli etkinlik üyesiyle bisiklet turu attı. Dernek üyeleriyle birlikte alanda tur atan Deveciler, Dernek üyelerine tek tek teşekkür ederek, başarılar diledi. 

Yapılan etkinliğe Burhaniye Belediyesinin yanı sıra, Adramytteion Derneği Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Edremit Belediyesi, Havran Belediyesi ve Burhaniye Ticaret Odası da destek verdi.


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans