ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

AVM’ler mutlaka kontrol altına alınmalı

Bandırma Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Niyazi Güler, “Hak eden ve mevzuatlara uyan tüm ortaklarımız kredi alabiliyorlar” dedi.

1400 ortağa sahip bulunan kooperatifin başkanı Güler, kredi verme yetkisinin tamamen Halk Bankası'na ait işaret ederek, bankanın kredi koşulları arasında yer alan “Banka, müşteriye tahsis edilmiş kredi limitini, müşterinin değerlendirme tarihi itibarıyla mevcut veya bankaya beyan ettiği mali yapısı ve bankaca dikkate alınan diğer koşullara göre belirlenmiş olup, anılan yapı ve koşulların değişmesine paralel olarak anılan limiti tamamen veya kısmen kullandırmaya, azaltmaya, dondurmaya veya iptal etmeye yetkilidir” maddesini hatırlattı.

78 MİLYONLUK PLASMAN

Kooperatiflerinin bu yılki plasmanının 78 milyon lira olduğunu belirten Güler, şunları söyledi:

“Kredi takip oranımız yüzde 0,5 gibi çok küçük bir orandır. Ancak kredi faizleri önceki yıllarda yüzde 4,5 iken şu anda yüzde 9,5'tur ki bu çok yüksek bir orandır. Bu faiz oranı mutlaka düşürülmelidir.”

AVM'LER KONTROL ALTINA ALINMALI

Esnafın zaten kötü olan durumunun pandemi nedeniyle daha da bozulduğuna dikkat çeken Güler, şöyle konuştu:

“Esnafın bu duruma düşmesinde büyük alışveriş merkezlerinin(AVM) olumsuz etkileri de büyüktür. Hemen hemen her çeşit ürünü satan AVM'lerin, devlet tarafından mutlaka kontrol altına alınması gerekir. Çünkü bu AVM'lerde satılan birçok üründe gramaj aldatmacaları da bulunmaktadır.”

(ÖNDER BALIKÇI/www.yenihabergazetesi.net)

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans