ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

TİYATRO PRÖMİYER SEZONA BAŞLADI

27 Mart 2021 tarihinde Balıkesir`de Cahit Can Tekin ve Cem Kayayurt tarafından kurulmuş Özel Tiyatro Tiyatro Prömiyer 2021-2022 tiyatro sezonuna güçlü bir başlangıç yaptı. Cahit Can Tekin`in yazıp yönettiği Ödüllü Çocuk Oyunları Keloğlan Mutluluk Ormanında ile Çanakkale Turnesi`nde Bayramiç, Ayvacık, Çan, Umurbey ilçelerinde , Uşak Turnesi`nde Merkez, Banaz ve Eşme, Balıkesir`de ise Avlu Etkinlik Programları ile 8000 izleyiciye ulaştı.



Nitelikli Tiyatro yapma mottosuyla yola çıkan ekip tiyatro sezonu boyunca oyuncularını farklı eğitim atölyeleri ile buluşturacak.
Tiyatro Prömiyer "Balıkesir'de Sanat Var" sloganı ile şehrin sosyal ve kültürel yaşamına katkı sunacak ve Balıkesir Halkı`nın yakından takip ettiği bir tiyatro olacak. Balıkesir'i yurt içi ve yurt dışı festivallerde başarıyla temsil etmeyi hedefleyen ekip yeni oyunları Aşk-ı Roman`a hazırlanıyor.
Öte yandan 8 gün süren oyunculuk eğitimleri ile Türkiye`nin En Çok Satan Tiyatro Eğitim Kitaplarının Yazarı, Ünlü Yönetmen Yılmaz Arıkan Tiyatro Prömiyer farkıyla Balıkesir`e geldi. Yılmaz Arıkan`ın Oyunculuk Eğitimi ile sıradışı bir eğitim süreci geçirdiklerini söyleyen Tiyatro Prömiyer Oyuncuları bu durumdan mutlu olduklarını dile getirdiler.
Tiyatro Prömiyer Genel Sanat Yönetmeni Cahit Can Tekin yaptığı açıklamada ; ''Yıllardan beri söylenen bir şey var Balıkesir`de sanat çok sığ... Bunu herkes söylüyor fakat kimse harekete geçmiyor. Biz de Balıkesir`in sanat yaşamıma katkı sunacak olan Tiyatro Prömiyer`i kurduk. Çok yakında oyunlarımızla Balıkesir seyircisi ile buluşacak ve Türkiye`nin yakından takip edeceği bir tiyatro olacağız. Alkışımız bol olsun.'' dedi.



 
 

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans