ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

AYVALIKLILAR YENİ YILDA DOĞALGAZ İLE ISINACAK

Eylül ayı olağan meclis toplantısında Ayvalıklıları yakından ilgilendiren doğalgaz dağıtımıyla ilgili sunum en yetkili kişi tarafından yapıldı. Aksa Balıkesir Doğalgaz Dağıtım A.Ş şirketinde İşletme Müdürü Levent Üstüner yaptığı sunumda müjdeyi verdi ve “Eylül ayı içinde başlayacak olan çalışmalarla 150 Evler, Ali Çetinkaya ve Sahilkent mahallerinden başlayarak tüm Ayvalık doğalgaz konforuyla tanışacak. Öncelikli bu üç  mahalle yeni yıla doğalgazla ısınarak girecek. Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi'nin (BOTAŞ) belirlenin programında bir aksama olmadığı sürece belirlenen tarihlerde akım başlayacak” dedi.

Vatandaşları sabırlı olmaya da çağıran Levent Üstüner, boru hatlarının döşenmesi sırasında yapılacak olan kazıların üstünün hemen kapatılmayacağını, zeminin oturması için bir yağmur döneminin geçmesi gerektiğini hatırlattı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin de yaptığı konuşmada, “Cefa çekmeden sefa sürülmez. Yollar kazılacak, kapatılması için AKSA ile birlikte hareket edeceğiz.  Zorlu bir süreç olacak ama sonunda Ayvalıklı hemşehrilerim keyfini sürecek” dedi.

Ayvalık'ta doğalgaz kazıları Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin'in talimatıyla turizm sezonunda sıkıntı yaşanmaması için çalışmalara 15 Eylül'e kadar ara verilmişti..

AKSA Balıkesir Doğalgaz Dağıtım Şirketi'nin, turizmde zirve sezonun tamamlanmasının ardından Eylül ayı içinde çalışmalara hız kazandırılacağını belirten Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, cadde ve sokakların kazılması sırasında sıkıntıların yaşanacağını bu süreçte vatandaşlardan sabırlı olmalarını istedi.

Belediye Başkanı Mesut Ergin, “BOTAŞ iletim hatlarını gaz arzına hazır hale getirmesiyle 2022 yılının sonunda ilk etapta belirlenen mahallelerde binalara doğalgaz bağlantısı yapılacak. Ayvalıklılar bir süre sonra hem temiz havaya kavuşacak hem de evlerinde sıcak bir ortamda yaşayarak kışı geçirecek. Hem ısınacak, hem sıcak suya kavuşacak, hem de yemeklerini doğalgaz ile pişirecek. Doğalgaz kış sezonunda kentin havasına da çok önemli katkılar sağlayacak” dedi. (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans