ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

PALAMUT YÜZLERİ GÜLDÜRÜYOR

Kocaman Balıkçılık İthalat ve İhracat Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman, “Palamutta bereket çok iyi. Palamut akını sürecek” dedi. Balıkesir Tarım Ürünleri A.Ş. Bandırma Balık Hali'ne 25 bin çift palamut geldi. Hal yetkilisi Özcan Ateş, sabah saatlerinden başlayarak çok sayıda balıkçı teknesinin palamut dolu şekilde  rıhtıma yanaştıklarını bildirdi.


Kocaman Balıkçılık İthalat ve İhracat Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman, “Palamutta bereket çok iyi. Palamut akını sürecek” dedi.

Yıllardır Bandırma Körfezi'ne girmeyen palamudun, bu yıl körfeze girerek yüzleri güldürdüğünü vurgulayan Kocaman, şunları söyledi:

“Bandırma Körfezi'nden her gün 5-10 bin kasa palamut alınıyor. Bu çok ciddi bir sayıdır. Palamut akınının kasım ayı sonuna dek sürmesini bekliyoruz. Halkımız, genelde ucuz seyreden protein kaynağı palamudu bol bol yesinler. Bandırma Körfezi'nden yakalanan balıkları ayrıca soğuk hava depolu araçlarla Bandırma'dan, Ankara, Bursa ve İzmir'e de gönderiyoruz.”

Kocaman, bu yıl palamudun bol oluşunun, balığın ilkbaharda Karadeniz'de havyar tutması olduğunu sözlerine ekledi.

Bandırma'da tekne sahibi olan Akın Toplu, bugün yine yüklü miktarda balık yakaladıklarını söyledi.

Toplu, balık bolluğundan yoğunluk yaşandığını belirterek, "Bugün yine Kapıdağ eteklerindeki Dalyan'dan yüklü miktarda palamut tutmak kısmet oldu. Teknede yaklaşık 3 bin çift balık var” dedi.

Bu arada büyük teknelerin yanında küçük balıkçı tekneleri de ağlara takılan bol miktardaki palamudu kıyıya yanaştıklarında temizleyebiliyorlar.

(ÖNDER BALIKÇI/www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans