ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

GENERAL KEMAL BALIKESİR ORTAOKULU BİR PROJEYİ DAHA TAMAMLAMANIN GURURUNU YAŞIYOR

General Kemal Balıkesir Ortaokulu ‘Dijital Yetkinlikler Peşinde' adlı Erasmus+ KA 122 projesini tamamlamanın gururunu yaşıyor. Projenin öğretmen ayağı kapsamında ise, İspanya'nın Malaga kentinde Akademi Barselona Eğitim Kuruluşunca düzenlenen 36 saatlik kursa okuldan on öğretmen katıldı.


Kurs kapsamında dijital okur-yazarlık, e-güvenlik, telif hakkı ve yasal yükümlülükler , online eğitim becerileri, akademik arama motorları, web 2.0 araçları ,dijital sınıfların düzenlenmesi ve yönetilmesi, dijital ölçme-değerlendirme gibi konularda eğitim alındı. Bu eğitimler sırasında dijital uygulamalar yapılarak, kursu başarıyla tamamlayan öğretmenlere sertifika verildi.



İKİ ÜLKENİN BENZER VE FARKLI YANLARI GÖZLEMLENDİ

Ziyarete katılan öğretmenler, işbaşı gözlem etkinlikleri kapsamında ziyaret edilen okulun öğretmenleri ile branşlar bazında meslektaşlarıyla tanışıp ,  tecrübelerini ve eğitimin her iki ülkedeki benzerlik ve farklılıklarını gözlemleme şansı yakaladılar. 


General Kemal Balıkesir Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri, atölye ve derslikleri ziyaret edip, derslere konuk oldular. Öğrencilerle sohbet edip onların bizim ülkemizle ilgili sorularını yanıtladılar. Okul içinde disiplin , kurallar, işleyiş konusunda misafir olunan okul  idaresi ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak, kendi okullarındaki idari, sosyal ve eğitim ile alakalı yapılan çalışmaları değerlendirme fırsatı yakaladılar. 



TEMA VAKFI İLE ORTAK PROJE

Projenin ikinci ayağında ise; iki öğretmen ve sekiz öğrenci ile yine Malaga seyahati yaptılar. Öğrenciler, ortaokul ile dijital yetkinlik alanında çalışmalar yaparak, programlama, robotik, web araçlarının kullanımı gibi konularda, öğrenciler arasında etkileşimli çalışmalar yaptılar.

Ulusal Çevre Kuruluşu olan Tema Vakfı ortaklığı ile  ''Çevreyi koruma ,  geri dönüşüm , sürdürülebilir enerji ve biyoçeşitlilik'' konularını kapsayan proje birlikte yürütülerek, öğrencilere alanında uzman eğitmenler tarafından bilgilendirmeler yapılıp doğa yürüyüşü düzenlendi.

ERDOĞAN IŞIK:  ''PROJELERİMİZLE FARKINDALIK YARATMAYA DEVAM EDECEĞİZ''

Okul Müdürü Erdoğan IŞIK; proje kapsamında ‘Dijital Yetkinlik', ‘Çevreye Duyarlılık' alanlarında öğretmenlere ve öğrencilere eğitimler vererek, uygulama çalışmaları gerçekleştirdi. Erdoğan Işık konuyla ilgili olarak ''Bu alanlarda  oluşturulan farkındalığın, ülkemizin ve dünyanın geleceği için ne kadar önemli olduğu hepimizin malumudur. Bu nedenle bu tür proje ve çalışmalarımız devam edecektir.'' dedi. (www.yenihabergazetesi.net)









Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans