ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

MANYAS’A “İADE-İ İTİBAR” PROJESİ

Manyas, ses getirici ve çok amaçlı bir projeyi yaşama geçirecek. Manyas Kaymakamı Koray Çelik'in hazırladığı bir proje, Güney Marmara Kalkınma Ajansı'na sunulan(GMKA) Balıkesir ve Çanakkale illerindeki 100 proje arasında üçüncü oldu. Buna paralel olarak da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, projenin uygulanması için Manyas Kaymakamlığına 2.3 milyon lira hibe gönderdi. 

ÇOK AMAÇLI PROJE

Manyas Kaymakamı Koray Çelik'in hazırlayıp, GMKA'ya gönderdiği “ÜRETEN KADINLAR İLE BÜYÜ-YÜN” isimli “Sosyal Gelişmeyi Destekleme Projesi”(SOGEP), uzun süredir atıl durumda bulunan Miralay Bekir Sami İlkokulu'nun da yer aldığı, ilçeye 2 kilometre uzaklıktaki 15 dönümlük alanda uygulanacak.

Bu projeyi Manyas'a “iade-i itibar projesi” olarak gördüklerini belirten Kaymakam Koray Çelik, şu bilgiyi verdi:

“Söz konusu bu alanda uygulanacak proje, çok amaçlı ve geliştirilebilir olacaktır. Entegre bu proje alanında çeşitli spor etkinlikleri, yöresel ve doğal ürünlerin sunulacağı yöresel kahvaltılar ve yemekler ve diğer çeşitli sunumların yanı sıra hediyelik eşya stantları bulunacak. Kahvaltıda, gözleme, Susurluk tost ve ayranı, Manyas kelle peyniri ve Erdek zeytini de sunulacak. Daha önce ilçemizde ilk kez kurduğumuz kadın kooperatifinin üreteceği seramikler, yün işleri, Manyas Gölü'nden alınacak kargılardan(kamış) çanta sepetler de yapılacak. Yani bu alanı cazibe merkezi, bir panayır durumuna getirmek istiyoruz. Tabii ki, çok amaçlı bu projemiz, Manyas Gölü'yle de entegre olacaktır. Çünkü Manyas Gölü, Manyas'ımızın en büyük turistik değeridir. Bölgenin çevre düzenlemesi ve ışıklandırmasını Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz yapacaktır. Başta Sanayi ve Teknoloji Bakanımız sayın Mustafa Varank olmak üzere Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Yücel Yılmaz'a teşekkür ediyorum. İhale aşamasında bulunan bu projenin, önümüzdeki nisan veya mayıs ayında hizmete açmayı planlıyoruz.”

ÖNDER BALIKÇI/www.yenihabergazetesi.net

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans