ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

ORHAN ERİNÇ’İ KAYBETTİK

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin(TGC) önceki başkanı, Cumhuriyet Gazetesi önceki genel yayın yönetmenlerinden, 2009 yılı Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve “Basın Şeref Kartı” sahibi Orhan Erinç vefat etti.

TGC, Erinç'in vefatı dolayısıyla şu mesajı yayınladı:

“Önceki başkanımız Orhan Erinç'i kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Orhan Erinç, uzun yıllar süren meslek hayatında muhabirliği çok önemseyen tutumuyla öne çıktı. TGC'nin hemen her kademesinde hizmet verdi. Son olarak 2002-2013 yılları arasında başkanlık görevini sürdürdü. Erinç, Türkiye Gazeteciler Sendikası'nda da iki dönem genel başkanlık görevinde bulundu. Basın tarihine kara bir leke olarak geçen Cumhuriyet davasında çalışma arkadaşlarıyla birlikte yargılandı, hüküm giydi. Ancak Yargıtay, yerel mahkemenin verdiği hükmü usulden bozdu. Basın dünyasında sevilen, sayılan kişiliğiyle tanınan Orhan Erinç, köşe yazılarını Cumhuriyet'ten ayrılana dek aralıksız sürdürdü. Mesleğimize başarıyla hizmet veren önceki başkanımız Orhan Erinç'in ailesinin, dostlarının ve meslektaşlarının acısını paylaşıyor, baş sağlığı ve sabır diliyoruz.”

4 Ocak 1936'da, Balıkesir'de doğan Orhan Erinç, Özel Gazetecilik Okulu'nu bitirdi. Çok çeşitli gazetelerde muhabir, istihbarat şefi, sekreter ve yazı işleri müdürü olarak çalıştı.

Çok sayıda kitabı bulunan Erinç, İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'nda(İletişim Fakültesi) ve İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde dersler verdi. Basın İlan Kurumu(BİK) yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Evli olup, iki kız çocuğu, bir torunu bulunan Erinç'in cenazesi, 24 Ocak 2023 Salı günü, saat 11.00'de, Cağaloğlu'ndaki Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin önüne getirilecek. Burada yapılacak törenin ardından, Sakirin Camisi'nde kılınacak öğle namazından sonra Merdivenköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek. 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans