ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Ayşe Önuçak’ın “YESOD 8” başlıklı kişisel sergisi bugün açılıyor

AYŞE ÖNUÇAK

 “YESOD 8 ”

23 Kasım 2023'te Mekan Blogspot, Ayşe Önuçak'ın “YESOD 8” başlıklı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. 


Multidisipliner bir bakışla ele alınan çalışmalardan oluşan serginin kavramsal bağlamı, temsili gerçekliğin kurucu çerçevesi ve algoritması olarak ele alınan “filtre” üzerinden biçimlenir. Dönüştürücü, belirleyici, yaratıcı bir kaynak olarak filtre, Jung'un kolektif bilinçdışı tasavvuru izleğinde astrolojik ve kabalistik formlar ve arketiplerle bir araya getirilir. Kabalistik yaşam ağacında yer alan 9. Küre olan Yesod yani Ay, temel olan olarak ifade edilirken madde dünyasına projekte edilenlerin kaynağını anlatır; temsili var eden filtrenin kaynaklarını, ilk unsurlarını anlatır. “Evren bir gemiyse, Yesod makine dairesidir”.

Yaratımın temeli olarak Yesod / Ay, dönüşüm ve yaratımın ilk prensiplerini ve olanaklarını karşılar. Yesod'la birlikte düşünülen dönüşüm, başkalaşım ve sağaltım zodyak çemberinde 8. evle karşılık bulur ve çalışmaların bu bölümü bireysel süreçlerin bir iz düşümünü ve belleğini oluşturur. Oluşun rastlantısallığı içinde gelişen formlar, çizgisel kerterizlerle tamamlanırken, kaos ve düzen arasında dönen hareketi ve organik malzemelerin olanaklarını araştırır.

Önuçak,  “YESOD 8”  başlıklı sergisiyle, izleyiciyi dönüşüm, başkalaşım ve raslantısallık üzerine düşünmeye davet ediyor. 

Sergi, 23 Kasım-03 Aralık 2023 tarihleri arasında Mekan Blogspot'ta izlenebilir.






AYŞE ÖNUÇAK

1978 yılında Sakarya'da doğdu. Lisans öğrenimini 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümünde, Yüksek Lisans Eğitimini Sakarya Üniversitesi Resim Bölümünde ve Sanatta Yeterlik Eğitimini Kocaeli Üniversitesi Plastik Sanatlar alanında 2016 yılında tamamlamıştır. Ulusal ve uluslararası birçok sergi ve sanat etkinliğine katılmış olmakla birlikte, halen Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık fakültesi, Resim Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

 


MEKAN BLOGSPOT

Sanatın üretim, etkileşim, dolaşım ve paylaşımına katkıda bulunmak amacıyla, kar amacı gütmeyen ve Balıkesir merkezli bir çağdaş sanat mekanı olarak 2017 yılında kurulan Mekan Blogspot; bir sanatsal kullanım alanı olarak internet ortamında işleyen blogspot mantığını yine aynı ad ile fiziksel bir mekana taşımayı hedeflemektedir. 


 

      


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans