ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

KESK,HALKTAN VE EMEKTEN YANA BİR BÜTÇE İÇİN MEYDANLARA İNİYOR

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu KESK Genel Yürütme kurulu üyelerinden bir heyet  2 Kasım günü İstanbul da hükümetin 2024 genel bütçe tasarısına olan itirazlarını dile getirmek için yapacakları kitlesel miting için ilimizde bir dizi görüşmeler yaparak KESK İl Binasında bir basın açıklaması yaptılar.Yapılan basın açıklamasını KESK Genel Sekreteri Şenol Köksal yaptı.

Açıklamasında “Hepimizin geleceğini yakından ilgilendiren bütçe görüşmeleri bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda başlıyor.” Diyen Köksal konuşmasında şunları ifade etti.


''Aslında bütçe sürecinin önce önümüzdeki 5 yılı kapsayan Kalkınma Planı'nın açıklanması ile başlaması ardından önümüzdeki 3 yılı kapsayan Orta Vadeli Programın açıklanması en son 2024 yılı bütçe yasa teklifinin parlamentoya sunulması ile işletilmesi gerekiyordu. 
Ancak ülkede hukuk, kural bırakmayanlar arabayı bir kez daha atların önüne koşmuştur. Eylül'de Orta Vadeli Program, 16 Ekim'de 12. Kalkınma Planı, en son 20 Ekim'de Merkezi Bütçe Kanun teklifi açıklanmıştır. 

Bermuda Şeytan Üçgeni Kuruldu!

Hemen başta altını çizelim ki bu üç belge ile emeği ile geçinen tüm kesimler başta olmak üzere halka bir Bermuda Şeytan Üçgeni kurulmuştur. 
Bu üçgenin merkezinde “Yeni Ekonomi Modeli” (YEM) denilen model vardır.
Başta çalışanlar olmak üzere tüm halka daha fazla yoksulluk ve işsizlik dayatan YEM hepimize “rasyonel “diye cilalanıp yutturulmak istenmektedir. 
Bilindiği üzere 2019 Haziran ayından 2023 Mayıs seçimlerine kadar olan dört yıl boyunca ekonomide “faiz sebep, enflasyon sonuç” modeli hâkim hale getirilmiştir. Bizzat Cumhurbaşkanı bu modelin “Nasın gereği” olduğunu savunmuştur. 

Yeni Ekonomik Model Emekçileri Yoksullaştırmaya devam ediyor!

Uygulanan ekonomik model en alttakileri ve emekçileri yoksullaştırmış, borçlarını artırmıştır.  Asgari ücret ortalama ücrete, enflasyon bir vergiye dönüşmüştür. Ekonomi büyürken düşük ücret ve güvencesiz istihdam dayatılan emeğin bu gelirden aldığı pay gittikçe düşmüş, gelir dağılımı adaletsizliği derinleşmiştir.  
Bu dönemde iktidar topluma sürekli “ekonomi büyüyor, istihdam sürüyor” propagandası yapmıştır.
 
 
 
 
 
 

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans