ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

''TÜM GÜCÜMÜZLE ENFLASYONLA MÜCADELEYE, EKONOMİYE, ÜRETİME ODAKLANMALIYIZ''

BASİAD Başkanı Selçuk Savaş: "Tasarruf tedbirleri sürecinde Balıkesir'in üretim gücünün korunması ve firmaların sürdürülebilirliğinin zarar görmemesi de büyük önem arz etmektedir. Süreç özel sektör temsilcileri ile üretim odaklı değerlendirmeler yaparak istişare ile devam ettirilmelidir."

BASİAD Başkanı Selçuk Savaş; Tasarruf Tedbirleri ile İlgili Bir Açıklama Yaptı.

 

Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Selçuk Savaş; 13 Mayıs 2024 günü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanmasının ardından, 17 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Genelge ile yürürlüğe giren “Tasarruf Tedbirleri” ve tedbirlerin Balıkesir İşletmelerine etkileri üzerine açıklamalarda bulundu.

 

13 Mayıs günü sunumu yapılan tasarruf tedbirlerini kapsamlı olarak incelediklerini, ülke ekonomisine katkı yapmasını gönülden dilediklerini ifade eden BASİAD Başkanı Savaş tedbirlerin uygulama süreci ve etkilerinin detayları ve Balıkesir işletmelerine olası yansımalarını yakından takip ettiklerini söyleyerek ülke ekonomisine katkı veren işletmeler adına gerekli destek ve endişelerini kamuoyu ve yetkililer ile paylaşacaklarını söyledi.

 

Selçuk Savaş; “Sarmala dönen enflasyon-kur-faiz tartışmalarından artık çıkmalı, hızla değişen global temayı kaçırmamalıyız. Faiz düzenlemesi konusunda, nasıl ki geçtiğimiz aylarda para politikasında sabırlı davrandıysak, tasarruf sürecinde de, bütçe dengelenmesi gerçekleşmeden,  enflasyon kalıcı düşmeden tedbiri elden bırakmamalıyız. Tasarruf tedbirlerinin uygulama sürecini başta işletmelerin finansa erişim imkanları olmak üzere, katma değerli üretim yatırımlarını tıkamadan devam ettirilmelidir, aksi takdirde atacağımız her adım ülke ekonomisine bir dönem sonra çok daha yüksek faiz, yüksek kur ve artan refah kaybı ile geri dönecektir” dedi.

 

BASİAD Başkanı Selçuk Savaş açıklamasında; “Tasarruf tedbirleri sürecinde Balıkesir'in üretim gücünün korunması ve firmaların sürdürülebilirliğinin zarar görmemesi de büyük önem arz etmektedir. Süreç özel sektör temsilcileri ile üretim odaklı değerlendirmeler yaparak istişare ile devam ettirilmelidir.

Ekonomik kalkınma ve rekabet gücünün en önemli unsurları arasında teknolojiye dayalı yüksek katma değerli üretim yapısının entegrasyonu yer alıyor. Yüksek teknoloji ile kalkınma arasındaki bağ geleneksel sektörlerin dönüşümü ile giderek kuvvetleniyor. İster hizmet sektöründe, isterse imalat sektöründe olalım, iş ve üretim süreçlerimizde teknolojiyi monte etmediğimiz zaman rekabet gücümüzü arttırmamız çok zor.

Başta Balıkesir'in ihracat payını arttırmak, gayrı safi yut içi kazanımlarını arttırmak için yatırım ekosisteminin katma değerli ve ileri teknolojili üretime yoğunlaşmasını sağlamak için yeşil ve dijital dönüşüm unsurlarını gözetiyoruz. İşletmelerimiz başta finansa erişim olmak üzere bu süreçleri ne yazık ki kırılgan bir yapı ile devam ettirmektedirler.  Yeni yatırımlar arifesinde değer zincirinin kritik halkaları olan Balıkesir KOBİ'leri için sürecin sağlıklı ilerlemesi azami dikkatle mümkün olacaktır“ dedi.

 

“TÜRK YATIRIM FONU'NU ÖNEMSİYORUZ”

İşletmelerin kırılganlıklarını azaltmak için sürdürülebilir finans yaklaşımı finansal performansın yanı sıra çevresel ve toplumsal etkileri de değerlendirerek uzun vadeli değer yaratmanın mümkün olacağını söyleyen Başkan Savaş, “sürdürülebilir finans anlayışının benimsenmesi tüm sektörlerde dönüştürücü bir etkiye sahip olacaktır. Bu durum Balıkesir'e Katma değer artışı olarak yansır” dedi.

BASİAD Başkanı Selçuk Savaş: “Bütçe dengesini, faiz ve enflasyon düşüşünü, gelir dağılımı adaletini, vatandaşlarımızın refah artışını en samimi duygularımız ile destekliyor ve arzuluyoruz. Ekonomik kırılganlık dönemlerinde sorumlu yapılar olarak ülke dinamiklerine katkı vermeye gayret gösteriyoruz. Uygulanan kamu politikalarının reel sektör işletmelerimizin sürdürülebilirliği, verimliliği ve rekabet koşulları açısından dengeli olmasını pek tabi ki gözetiyoruz.

Ülkemizin geçmekte olduğu bu ekonomik süreçte tasarruf tedbirlerinin açıklanmasının hemen ertesinde; Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıkladığı 500 Milyon dolar kayıtlı sermaye ile kurulan Türk Yatırım Fonu'nu çok önemsiyoruz. Sayın Şimşek'in Türk Devletleri Teşkilatı bünyesindeki işbirliği çerçevesinde; Türk Yatırım Fonu'nun operasyonel hale getirildiğini, güçlendirildiğini ve özel sektör yatırımlarını ivmeleyeceğini söylemesini tam da geçmekte olduğumuz ekonomik süreçte işletmelerimiz açısından duyduğumuz kaygıların giderilmesine yönelik adımlar olarak değerlendiriyoruz” dedi.

 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans